Riedel Winewings

«Ekstrem funksjonalitet som tar vinens smak og aroma til nye høyder». Slik beskrives den nye serien av druespesifikke vinglass RIEDEL Winewings av formskaperen Georg Riedel.

R-1234_RIEDEL-Winewings_group_filled_landscape_3_3000px

Etter å ha jobbet i familiebedriften i 47 år, regnes den tiende generasjonens Georg Riedel som det funksjonelle vinglassets far. Han har bygget hele karrieren på å utvikle glass som bringer den ypperste glede av det du drikker.

Nå introduserer han sin svanesangserie, en helt ny type vinglass; RIEDEL Winewings.

 

Georg Riedel

Hvordan startet det hele?

Sommeren 2018 gikk startskuddet for en riktig nytenkende bane for Georg Riedel. Hjemme i Tyrol ble Georg Riedel spurt av en kunde om han kunne skape det ultimate glass for Cabernet Sauvignon. Han tok utfordringen på største alvor og valgte å tenke utenfor boksen for den tradisjonelle formen på vinglass. Funksjonen i glasset skulle gå først, ikke faste ideer om hvordan et vinglass vanligvis ser ut. Gjennom utallige tester i løpet av 12 måneder med prøvesmakinger og justeringer, hadde Georgs søken etter det perfekte Cabernet glasset endt opp som syv forskjellige former for de mest populære drue typene. Alle i en ny type form!

Det kurvete glasset med stor, flat bunn minner om en flyvinge, og er også det som ga serien sitt navn: RIEDELS Winewing – klar til å ta av og erobre verden! Den brede formen gir vinen maksimal kontaktflate med luft, noe som forsterker aromaens egenskaper som aldri før. For deretter å passe de ulike druenes karakter optimalt, ble glasset svinget ytterligere. Som Georg sier selv om RIEDEL Winewings: «De er ekstremt funksjonelle, og glassene tar vinens aroma og smak til nye høyder».

 

Denne innovative serien er et symbolsk skifte i estetikk for Riedel-merket. Den beveger seg bort fra Claus Riedel, Georgs far, og hans originale Sommerliers-serie fra 1973.

Sommerliers serien

Hvorfor en flat bunn?

Georg Riedel beskriver evolusjonen og den ultimate funksjonalitet av Winewings serien slik: «Vår første opplevelse av vinen er hva vi ser i glasset, og så lukter vi før vi smaker. Jeg valgte en flat lang bunn, med en vinge-formet avrunding for å maksimere kontakten mellom vin og luft. Dette øker nivåene av fordampning og skaper en større intensitet fra aromaene. Når du retter hode mot glasset, vil nesen komme nærmere og blir eksponert til denne større flaten av vin. Men, dette alene vil ikke fullt ut gi deg den optimale aroma fra hver druetype. Så, for å kunne fremskaffe alle de delikate lagene av aroma var det nødvendig å kurve glassene og korrekt kalibrere åpningen med riktig diameter for hvert druespesifikt glass.»

Om Riedel Winewings

Serien består av syv forskjellige glass: tre for røde viner, tre for hvite viner og et for Champagne og musserende vin. Serien flytter grenser for den konvensjonelle vin glass formen, og er slående i sitt design. Som Georg Riedel sier «iboende funksjonell, hjelper glasset vinens aroma og smak til å ta av».

 

Se alle glassene her: