Laboratorio Paravicini

Håndlagde italienske serviser

2

.

Laboratorio Paravicini ble grunnlagt på begynnelsen av 90-tallet av Costanza Paravicini, fra en ide som var like enkel som ambisiøst: hun ønsket å lage tallerkener og servise som de pleide å være før – håndlaget, men egnet for daglig bruk.

Laboratoriet henter inspirasjon fra italienske tradisjoner innen keramikk, og det har alltid utvidet grensene for produksjonen ved å tilby nye former og dekorasjoner kontinuerlig. Verkstedet ligger i en gjemt bakgård i sentrum av Milano, og i årenes løp har det blitt en dyrebar adresse for flere og flere nysgjerrige kunder.

Rocaille var en av rokokkoens mest typiske ornamentformer og det var ordet rocaille som gav navnet til stilen rokokko.
I serien Rocaille er plassering og mengde dekor varierende, hver tallerken blir unik samtidig som de fungerer som en helhet.

Kolleksjonen Paradise er designet for Milan Design Week 2018 og er inspirert av paradisfugler. Hver tallerken har forskjellig farge og dekorasjon, med seks forskjellige typer paradisfugler med sine fargerike fjær hengende på palmebladene.

Dekoren Izmir er en moderne tolkning av en tyrkisk mønstertradisjon med sitt opphav i Iznik. Byen var senter for den fremgangsrike produksjonen av dekorert keramikk og fajanse tilbake på 1500 og 1600-tallet.

Dekorasjonsteknikken de bruker kalles Gran Fuoco sulla Terraglia Bianca og er en glansbrenning med høy temperatur på hvit keramikk, der dekoren ligger under glasuren.

 

Parravicini

Produktene fra Laboratorio Paravicini er i utgangspunktet bestillingsvarer. Vi har tatt inn et lite utvalg, men vi kan bestille hele sortimentet. Kom gjerne innom eller ta kontakt med butikken i Grensen hvis du ønsker å vite mer, eller bestille.

Alle bilder i artikkelen er lånt av Laboratorio Paravicini.

Relaterte artikler