Bordallo Pinheiro

Bordallo Pinheiro blander enkel funksjonalitet med humoristisk og kunstnerisk design. Siden 1884 har de laget sin karakteristiske glaserte keramikk i det vestlige Portugal.

Bordallo Pinheiro

Raphael Bordallo Pinheiro (1846 – 1905) var en av de mest innflytelsesrike personene i Portugals kulturliv på 1800 tallet, med en stor produksjon spesielt innen humoristiske tegninger, karikatur og keramikk. Arbeidet hans står igjen som et fundamentalt dokument og studie av denne politiske, sosiale, kulturelle og ideologiske perioden i Portugals historie.

Raphael Bordallo Pinheiro vil for alltid bli nært knyttet opp til sin kunstneriske keramikk, som var av høy kvalitet og med et uttrykk som ikke var sett tidligere. I dag er mye av dette arbeidet sett på av mange moderne kunstnere som geniale verk.

Hans spesielle arbeid med keramikk vant mange gull medaljer på forskjellige internasjonale utstillinger (Madrid, Antwerpen, Paris og St. Louis, USA)

Her er et utvalg av fargerike og lekene serier fra Bordallo Pinheiro

Bordallo_cabbage_couve1

Couve

Kål- og salatbladserien i rustikk glasert keramikk, laget av den portugisiske kunstneren Raphael Bordallo Pinheiro på begynnelsen av 1900-tallet. Couve er et fabrikkens mest kjente og mest elskede servise.

Bordallo_MariaFlor

Maria Flor

Inspirert av de varme vår og sommer dagene. Maria Flor er et moderne og fengslende servise basert på originale Bordallo tegninger. Vakkert og funksjonelt, som en blomsterbukett på bordet.

Bordallo_peixes

Peixes

Med stor kunstnerisk frihet og oppfinnsomhet har Bordallo Pinheiro tegnet dette fantastiske servise hvor fisk spiller hovedrollen.

Jarros

Mugger er en del av Bordallo Pinheiros kulturarv. Med humor og med riktig dose respektløshet blir den naturlige verdenen transportert til bordet i form av dyr, frukt, blomster og planter.
.

Fabrikken ble grunnlagt i 1884 i Caldas da Rainha, Portugal av Raphael Bordallo Pinheiro og hans yngre bror. Produksjonen ble basert på områdets historiske keramikk tradisjon, men tilførte moderne teknologi og ikke minst et unikt, humoristisk og kunstnerisk preg påvirket av datidens Art Nouveau stil og Maurisk design.

Han blandet hedonistiske og dekorative objekter, på alt fra fliser, serviser og figurer samt store bordoppsatser, med bruk av dyr og grønsaker som gjentagende tema og symbol. Jordbær formet servise, svaler og spesielt kål formen, et symbol på det vanlige mennesket, har vært fast inventar i portugisiske hjem helt frem til i dag

Hundrevis av originale former er fremdeles lagret på Bordallo Pinheiro fabrikken og er i dag basen for dagens produksjon. En produksjon som er tro mot de historiske produksjonsteknikkene og de naturalistiske motivene, samtidig som det tilføres moderne preg og former for dagens forbrukere.

Se flere produkter fra Bordallo Pinheiro

Relaterte artikler