Le Creuset

Kompromissløs kvalitet som sikrer de beste forutsetningene for gode opplevelser og prestasjoner på kjøkkenet.

LeCresuset_miljøbilde_støpejern

Le Creuset henvender seg spesielt til den bevisste forbruker som godt kan betale litt ekstra for gode råvarer, og som er opptatt av å ha best mulig kjøkkenutstyr å tilberede maten med.

Støpejernsgrytene fra Le Creuset er spesielt gode til å oppnå høye temperaturer, holde på varmen og bevare den gode smaken i maten. De ser samtidig flotte ut på bordet, og det er denne kombinasjonen som har gjort Le Creuset til et av verdens best likte merker innen kjøkkenutstyr.

 

Fakta om Le Creuset
  • Det fremstilles mer enn 10.000 støpejernsprodukter hver eneste dag på det opprinnelige støperiet i Fresnoy-le-Grand i Nord-Frankrike.
  • Over hele verden tilbyr Le Creuset mer enn 100 livlige og attraktive farger.
  • Det dyreste Le Creuset-settet som noensinne har blitt solgt tilhørte Marilyn Monroe. Elysees Yellow-settet hennes ble solgt for 25.300 dollar i 1999.
  • Den klassiske oransje Volcanic-fargen er inspirert av den flammende oransje fargen på det flytende jernet som ble brukt til å støpe hver eneste gryte, og det var den første fargen Le Creuset produserte i 1925.
  • I løpet av sin 90 år lange historie har Le Creuset blitt et av verdens best likte kjøkkenutstyrsmerker, og bedriften har produsert mer enn 300 millioner produkter som har blitt solgt i mer enn 60 land.

 

 

Gammel Le Creuset annonse

Historien om Le Creuset: To spesialister med en god idé

Historien om Le Creuset begynte da to pionerer, støpejernsspesialisten Armand Desaegher og lakkeringsspesialisten Octave Aubecq, møttes på en messe i Brussel. De bestemte seg for å slå seg sammen om å skape et støperi som skulle produsere og emaljere kjøkkenutstyr i støpejern. I 1925 ble dermed Le Creuset etablert i byen Fresnoy-le-Grand i Nord-Frankrike.

Le Creuset er spesielt kjent for det brede utvalget av flotte emaljefarger på produktene. Utvalget er utvidet slik at det i dag inneholder kjøkkenutstyr i flere kategorier på tvers av materialer, farger og design. I tillegg til de kjente støpejernsproduktene omfatter utvalget nå steintøy, gryter og panner i rustfritt stål og aluminium, samt bakeformer, kjeler, kverner, vintilbehør og kjøkkenredskaper.

 

Sort hvit bilde av mann som inspiserer Le Cresuet gryteproduksjonen

Relaterte artikler