Q&A Andreas Engesvik

Andreas Engesvik (46) er en av Norges mest hyllede og anerkjente designere. Han arbeider innenfor flere områder av designfaget og lager alt fra møbler og servise til industridesign.

big-article-1

Andreas Engesvik (46) er en av Norges mest hyllede og anerkjente designere. Han arbeider innenfor flere områder av designfaget og lager alt fra

møbler og servise til industridesign. Engesvik har samarbeidet og produsert for en rekke internasjon- ale klienter som Muuto, Fogia, Georg Jensen, As- plund og Iittala.

Maren Høyden: Hva er ditt favorittobjekt på kjøkkenet?

Andreas Engsvik: En gammel, elektrisk appelsin- presse fra merket braun som jeg fant på et loppe- marked en gang. Den stammer fra 80-tallet og er helt super. Ferskpresset appelsinjuice med isbiter er noe av det beste som finnes.

MH: Hvilken type kokk er du?

AE: Jeg har en passiv holdning på kjøkkenet sammenlignet med min samboer. Når jeg lager mat, er jeg opptatt av ordentlige råvarer. Man kommer langt med et godt stykke kjøtt eller fisk.

MH: Hva er signaturretten din?

AE: Siden jeg har tre barn blir det ofte spaghetti carbonara eller bolognese. Om jeg virkelig går inn for å imponere lager jeg bacalao.

MH: Hva er du mest fornøyd med å ha designet til kjøkkenet?

AE: Karaffelen Corky som jeg laget for Muuto. Den er enkel, pen og funksjonell selv om jeg synes navnet «corky» er litt kleint.

MH: Hvilken ingrediens kunne du aldri levd uten?

AE: Pasta.

MH: Hva savner du på ditt eget kjøkken?

AE: Nå savner jeg hele kjøkkenet. Vi holder på å bygge et nytt som jeg har tegnet selv. Å få ordentlige overflater og en skikkelig avtrekksvifte, er det jeg gleder meg mest til.

big-article-2

Relaterte artikler